اصول تغذیه در ماه رمضان

مدت زیادی تا شروع ماه مبارک رمضان باقی نمانده است. با اینکه ماه رمضان یکی از ماههای پربرکت الهی است اما ترس از گرسنگی و غذا نخوردن برای مدت طولانی این ماه مبارک را برای بعضی از افراد تلخ می کند. تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها میتوانید بدون هیچ ترسی به استقبال آن بروید. در این مقاله درباره راههای آمادگی برای ماه رمضان صحبت و اصول تغذیه در ماه رمضان را بررسی خواهیم کرد به یاد داشته باشید که ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر درسبک زندگی و ایجاد عادتهای سالم است.

اصول تغذیه در ماه رمضان

۱- اصول تغذیه در ماه رمضان؛ وعدههای خود را با سوپ آغاز کنید

باید مراقب غذایی که افطار خود را با آن شروع میکنید، باشید شمار زیادی از خانواده ها سوپ را به عنوان غذای اصلی در سفره می دانند وقتی یک وعده غذایی را با سوپ شروع کنید معده آماده می شود. از آنجا که ماه رمضان در بیشتر نقاط با گرمی هوا همراه است توصیه میشود سوپی با مواد مغذی تازه میل کنید تا بدنتان بعد از ساعت ها روزه داری مواد مغذی ضروری را دریافت کند.

۲- اصول تغذیه در ماه رمضان؛ غذای خود را آهسته میل کنید

آهسته غذا خوردن سبب هضم آسانتر غذا میشود. از آنجا که بعد از ساعت ها روزه داری امکان پرخوری بالاست بهتر است از قبل خود را به آهسته خوردن عادت دهید تا با شروع افطار دچار پرخوری نشوید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد تا مغز پیام سیر شدن را دریافت کند. با آهسته غذا خوردن این فرصت را در اختیار مغز قرار دهید.

۳- اصول تغذیه در ماه رمضان؛ پروتئین و کلسیم را فراموش نکنید

مطمئن شوید که به اندازه کافی پروتئین و کلسیم از غذاهایی مانند ،گوشت ،لبنیات، حبوبات و تخم مرغ دریافت می کنید.

۴- اصول تغذیه در ماه رمضان؛ وعده سحری را از دست ندهید

هرگز وعده سحر را حذف نکنید وعده سحری به شما کمک میکند تا بدن خود را برای یک روز طولانی آماده نگه دارید. برخی معتقدند خوردن سحری از کند شدن سوخت و ساز بدن جلوگیری می کند. خوردن یک وعده سحری کامل کمک میکند بدن برای روزه داری آماده و با انرژی بماند. توصیه میشود از نان سبوس دار برای داشتن انرژی پایدار در طول روز استفاده کنید با اینکه خوابیدن بسیار دلنشین تر از بیدار شدن در آن ساعت و غذا خوردن است با این حال سحری را از دست ندهید. در ماه رمضان سحری مهم ترین وعده ای است که میخورید. سحری وعده ایست که تا افطار باید شما را سرپا نگه دارد.

در طول ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم؟

در طول ماه رمضان باید بیشتر از قبل به نوع غذا خوردن خود اهمیت دهید و مطمئن شوید که از تمام ۵ گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده میکنید. این غذاها شامل موارد زیر میشود:

نان حبوبات و سایر غلات –

– میوه و سبزیجات

– گوشت قرمز، ماهی و مرغ

– شیر پنیر و ماست

– چربی ها و قندها؛ این گروه شامل غذاهای پرکالری است؛ در نتیجه باید مصرف آنها محدود باشد.

– کربوهیدرات های پیچیده مثل حبوبات و غلاتی مثل جو ،گندم جو دوسر، ارزن، سمولینا ،لوبیا ،عدس آرد سبوسدار و برنج بسمتی

– فیبرها مثل ،سبوس ،غلات ،حبوبات ،گندم