هفته جهانی اطلاع رسانی مهار مقاومت میکروبی

بنا بر گزارش انجمن بررسی مقاومت دارویی، متاسفانه ایران بزرگترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در سطح جهان بوده  و روند مصرف در سه سال اخیر افزایش یافته است.

داروهای ضد میکروبی کدامند؟

تمامی داروهایی که برای پیشگیری و درمان عفونت در انسان، حیوانات و یا گیاهان استفاده می شود داروهای ضد میکروبی محسوب می شوند که شامل آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد ویروسی، داروهای ضد قارچ و انگل می شود.

مقاومت میکروبی چیست؟

هنگامی که باکتری، ویروس، قارچ و انگل ها به مرور زمان تغییر پیدا کرده و به درمان پاسخ ندهند، مقاومت میکروبی رخ داده است.

این موضوع باعث می شود درمان عفونت ها و بیماری های عفونی با مشکل روبرو گردیده و شدت بیماری و گسترش آن و موارد مرگ ناشی از آنها افزایش یابد.

چرا مقاومت میکروبی یک مشکل جهانی است؟

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، پدیده مقاومت میکروبی یکی ار 10 چالش اصلی پیش روی بهداشت و سلامت عمومی برای انسان محسوب می شود.

ظهور و گسترش عوامل بیماری زای مقاوم به درمان، توانایی ما را برای درمان عفونت های رایج و شایع مورد تهدید قرار می دهد. این موضوع علاوه بر افزایش میزان مرگ و میر، ناتوانی و طولانی شدن دوره بیماری منجر به اقامت طولانی تر در بیمارستان، نیاز به استفاده از داروهای گران تر و مشکلات اقتصادی بیشتر برای مبتلایان می گردد.

بدون داشتن داروهای ضد میکروبی موثر، موفقیت اقدامات درمانی انجام گرفته در پزشکی پیشرفته برای کنترل عفونت های ایجاد شده طی انجام اعمال جراحی بزرگ، شیمی درمانی سرطان ها نیز با خطر جدی روبرو خواهد شد.

نقش و مسوولیت مردم و جامعه ما برای مقابله با مقاومت میکروبی چیست؟

1-استفاده صحیح و به جا از آنتی بیوتیک ها یک مسوولیت همگانی است.

2-همواره داروهای ضد میکروبی را تحت نظارت و با دستور پزشک مصرف کنید.

3-آنتی بیوتیک ها قادر به درمان سرماخوردگی، سردرد و آنفولانزا نیستند.

4-با رعایت بهداشت می توانیم به پیشگیری از گسترش این پدیده کمک کنیم.

5-با شستشوی منظم دست ها با آب و صابون می توانیم از گسترش عفونت ها، باکتری ها و ویروس ها، قارچ ها و انگل های مقاوم در برابر داروها پیشگیری نماییم.

واحد مبارزه با بیماری های واگیر- شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده