به مناسبت روز جهانی غذا مصادف با 24 مهر ماه با شعار:
«همه با هم برای تغذیه سالم و تامین امنیت غذایی خانواده در شرایط اپیدمی کرونا»
براساس گزارش سازمانهای جهانی در سال 2020 بیش از 2 میلیارد نفر در جهان به غذای ایمن، سالم، مغذی و کافی دسترسی منظم ندارند. پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال 2050 تقریباً به 10 میلیارد نفر برسد. با وجود آنکه در جهان بیش از سی هزار گیاه خوراکی وجود دارد، امروزه 66 درصد از محصولات کشاورزی با تنها 9 گونه گیاهی تامین می شود. به منظور تامین غذای مردم و پایداری کره زمین، باید مواد غذایی مختلفی فراهم شود. تاثیر اشکال گوناگون سوتغذیه ( از تغذیه ناکافی و کمبود ریز مغذی ها گرفته تا اضافه وزن و چاقی) بر اقتصاد جهانی سالانه حدود 3.5 تریلیون دلار برآورد می شود. روند افزایش گرسنگی از سال 2014 ،همراه با گسترش چاقی به روشنی نیاز به تسریع و تشدید اقدامات برای تقویت سیستم های غذایی و حفاظت از معاش مردم را نشان می دهد. ساز و کار های غذایی آینده کشور ما باید ضمن حفاظت از منابع طبیعی، تنوع زیستی و مقابله با مشکلاتی مثل تغییرات آب و هوایی، قابلیت تامین غذای سالم و دست یافتنی برای همگان و درآمدی مقبول برای کارکنان این بخش را فراهم می کند. ضایعات مواد غذایی هر ساله حدود 1.3 میلیارد تن بر آورد شده است که معادل یک سوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان است و معادل غذای 2 میلیارد نفر در هر سال محسوب می شود. اتلاف غذا به معنای هدر دادن پول ، نیروی کار و منابع و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود. هر ساله حدود 14 درصد از غذایی که برای مصرف انسان تولید می شود، بین مراحل کشت تا رسیدن به بازار عمده فروشی، از بین می روند. در مسیر خرده فروشی تا مصرف حتی مقادیر بیشتری از غذای تولیدی هدر می رود.
با توجه به بحران کمبود غذا در جهان و انتشار ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن در کاهش دسترسی به غذا برای اقشار آسیب پذیر جامعه همه باهم برای انسجام بخشی برنامهها در مبارزه با فقر و گرسنگی به یکدیگر دست یاری دهیم.
واحد بهبود تغذیه جامعه- شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده